Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Nordisk Film köper Avalanche Studios

Publicerad: 31 maj 2018, 09:12
Uppdaterad: 31 maj 2018, 09:12

Största affären i produktionsbolagets historia.


Ämnen i artikeln:

Nordisk Film

Bolaget Nordisk Film fortsätter att sin strategi i att investera i nordiska spelstudios. Under förra året införskaffades en minoritetspost i Avalanche Studios och nu står det klart att Nordisk Film, som ägs av Egmont, förvärvar tv-spelsutvecklaren.

Affären, som enligt ett pressmeddelande är den största i Nordisk Films historia, värderas till totalt 1,2 miljarder svenska kronor.

– På Nordisk Film är vi fast beslutna att stärka vår position inom den växande globala spelmarknaden. Vi vill bygga en omfångsrik portfölj av spelutvecklare. Vårt engagemang i Avalanche Studios bevisar att vi är hängivna och långsiktiga i våra investeringar, säger Allan Mathson Hansen, vd på Nordisk Film, i ett pressmeddelande.

Tanken är att Avalanche Studios arbete ska förbli oförändrat även under Nordisk Films ägande.

– Det här är en milstolpe i vår 15-åriga företagshistoria. Vi startade från ingenting och har byggt det här fantastiska företaget tack vare ett gäng exceptionellt begåvade människor. Med Nordisk Film som ägare kommer vi att expandera våra kreativa horisonter. Jag ser fram emot att fortsätta våra långa och framgångsrika partnerskap med världens bästa spelutgivare, och även att fortsätta skapa nya spel via vår egen förlagsverksamhet, kommenterar Christofer Sundberg, medgrundare till Avalanche Studios.

Utöver den nu aviserade affären har Nordisk Film också minoritetsägande i en rad nordiska spelutvecklare.

Affären mellan Avalanche Studios och Nordisk Film är tänkt att slutföras under juli i år.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Nordisk Film

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.