Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Nordic World köper rättigheter

Publicerad: 17 november 2011, 07:22
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:50

TV4-gruppen är ett av flera nordiska tv-hus bakom alliansen Nordic World. Bolaget har nu slutit avtal med danska STV om drygt 20 nya format.


Ämnen i artikeln:

TV4-gruppen

Nordic World grundades 2005 med syftet att skapa nya försäljningsmöjligheter för nordisk innehåll. Alliansen startade av TV4-gruppen och TV2 Norge, men nu ingår även NRK, MTV3, Yle, TV2 i Danmark och K2 i Estland.

Nordic World har nu säkrat exklusiva rättigheter till Scandinavian Rights formatportfölj i ett avtal med danska produktionsbolaget STV Media Group. I uppgörelsen ingår även att Nordic World står först i kön till alla nya format från STV. Produktionsbolaget arbetar med allt från komedi till reality och dokumentärer.

– I många år har Scandinavian Rights varit en av Nordic Worlds tuffaste konkurrenter så vi vet väl hur bra deras format är och hur bra de går på den globala marknaden. För oss är det här en drömaffär, säger Jan Salling, operativ chef för Nordic World, i ett pressmeddelande.

Synnöve Almer

Ämnen i artikeln:

TV4-gruppen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.