fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Nonstop Television drar TV7 till rätten – igen

Publicerad: 8 februari 2012, 06:51
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:33

Nonstop Televisions rättegångstvist med TV7 Stockholm gick hela vägen upp till Högsta domstolen. Nu lämnar Nonstop Television in en ny stämning.


HW

Henrik Widell


Nonstop Television köpte 2008 tv-kanalen TV7 från Aftonbladet. I mars 2011 bytte kanalen namn till TNT7 men var då mitt uppe i en tvist med bolaget TV7 Stockholm om namnet TV7. Nonstop Television krävde att varumärkesregistreringen skulle rivas upp.

Målet gick hela vägen upp till Högsta domstolen där Nonstop Television till slut förlorade. Enligt firmalagen måste ett bolag vara aktivt för att kunna få behålla en varumärkesregistrering, något som Nonstop Television hävdade att TV7 Stockholm inte varit. Men Högsta domstolen fann att så var fallet genom ett avtal mellan TV7 Stockholm och Lotsatorgruppen.

I sin nya stämning skriver Nonstop Television att avtalet med Losatorgruppen skrevs för tio år sedan, 2002, och att det inte har funnits någon aktivitet i bolaget den senaste femårsperioden. Därför kräver de på nytt att TV7 Stockholms registrering ska upphävas.   

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev