fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Nils Hanson slutar som chef för Uppdrag granskning

Publicerad: 14 september 2017, 14:46
Uppdaterad: 14 september 2017, 14:55

Nils Hanson, ansvarig utgivare för Uppdrag Granskning.

Foto: SVT

Efter 14 år lämnar Nils Hanson jobbet som Uppdrag gransknings projektledare och ansvarige utgivare.

Ämnen i artikeln:

Uppdrag GranskningSVT


Nils Hanson beskrivs av SVT som en av landets mest erfarna grävledare. Men nu vill 65-åringen ta ett kliv tillbaka innan pensionen. Han har därför valt att sluta som programmets projektledare och ansvarige utgivare, för att lämna plats åt någon annan. Dessutom vill han ägna sina sista år i yrkeslivet åt egna gräv, säger han till Medievärlden.

– Det känns faktiskt väldigt bra. Jag känner att jag har fullföljt mitt uppdrag här, säger Nils Hanson till branschtidningen.

Var och hur han ska gräva säger sig Nils Hanson inte veta i dagsläget. Däremot blir han kvar på SVT. På frågan vad han kommer att minnas lite extra från åren på grävredaktionen säger han till Medievärlden:

– Många bra program har gjorts under åren. Men en höjdpunkt för mig var hösten 2007. Då gjorde vi tre stora avslöjande; Jas-affären, svartarbetet på McDonalds och köttfärsfusket på Ica. Sedan kommer jag förstås att minnas avslöjandet av muthärvan i Göteborg 2010. Då var jag själv med och grävde. Och på senare år sticker Kommungranskarna och Panamadokumenten ut.

SVT har inlett sökandet efter en efterträdare.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev