Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Niklas Svensson lämnar Primetime

Publicerad: 16 januari 2014, 12:39
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:51

Niklas Svensson lämnar Expressens webb-tv-satsning Primetime och fokuserar bara på supervalåret. Enligt uppgift till Dagens Media kommer Primetime nu successivt att krympas.


Ämnen i artikeln:

Expressen

I våras sjösattes Expressens stora webb-tv-satsning Primetime.

Mellan 18.30 och 23.00, måndag till torsdag, har Anna Jernberg Carlson, tidigare programledare på TV4, och Niklas Svensson sänt direkt från Expressens redaktion på Gjörwellsgatan i Stockholm.

Men idag meddelade Niklas Svensson på Twitter att han lämnar satsningen:

"Efter ett år med mest programlederi och tv är jag nu tillbaka som politisk reporter med huvudfokus: nyhetsjakt i valrörelsen."

Enligt uppgift till Dagens Media kommer Expressen nu att skala av Primetime-produktionen rejält. Planen är att framöver enbart ha redaktionella sändningar vid specifika nyhetshändelser. Något som tillbakavisas av chefredaktör Thomas Mattsson.

– Nej, vi fortsätter med Primetime och kommer utveckla konceptet till att sända mer på dagarna och ibland på helger, skriver han i ett sms till Dagens Media.

– Vi är nöjda med Primetime, och tittar förstås hela tiden på hur programmet kan utvecklas och det är Fredrik Sjöshult ansvarig för ihop med Elsa Falk.

Enligt uppgift till Dagens Media ska Primetimes tittning ha legat på några tusen per kväll, förutom vid större nyhetshändelser.

– Jag har aldrig kommenterat tittarsiffror för enskilda program, skriver Mattsson.

Om Expressens utveckling på webben skriver Expressens vd Bengt Ottosson i sms till Dagens Media:

"Vår digitala verksamhet har haft en fantastisk utveckling under 2013. Trafiken har ökat på alla plattformar, intäkterna ökar med 70 procent och vi tar marknadsandelar både när det gäller trafik och annonsintäkter. Upplageintäkterna är också betydligt bättre än de förväntade."

Simon Andrén

simon.andren@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Expressen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev