Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Niclas Rislund är ny vd för Newstag

Publicerad: 3 oktober 2019, 13:44

Dagens Medias före detta chefredaktör Niclas Rislund tar över vd-posten på Newstag.

Som vd ska Niclas Rislund leda medietechbolaget Newstags lanseringsarbete av ett antal nya tjänster.


Ämnen i artikeln:

Dagens Media

Dagens Medias före detta chefredaktör Niclas Rislund är ny vd för det svenskgrundade medietechbolaget Newstag. Bolagets mål är att samla videonyheter från hela världen och låta användare skräddarsy sina nyheter. 

– Vi har globala användarrättigheter till innehåll från de flesta av världens stora nyhetsproducenter så som CNN, Reuters, AFP och TT här i Sverige. Det innehållet kan vi göra fullt sökbart, lägga på ansiktsigenkänning, göra autoöversättningar och automatisera redigerings- och publiceringsprocesser, säger Niclas Rislund.

Vd-posten tillträdde han före sommaren, men förändringen har ännu inte registrerats hos Bolagsverket. I sin nya roll på medietechbolaget ska han leda lanseringsarbetet av ett antal tjänster. Först ut är ”Newsroom as a Service”.

– Det innebär att vi öppnar hela vår videokatalog och parar det med en mjukvara för automatisk redigering och publicering, som gör att företag, utan investering i teknik eller utbildning, kan få en plattform för sin videokommunikation. 

Niclas Rislund lämnade rollen som chefredaktör på Dagens Media våren 2018, efter drygt 10 år på redaktionen. 

Vad har du gjort däremellan?

– Jag grundade ett eget bolag som har byggt hälso- och säkerhetslösningar för barn i förskolan. Jag jobbar inte aktivt där, det är andra som arbetar operativt men jag äger en del av bolaget.

 

Axel Duberg

Reporter

Ämnen i artikeln:

Dagens Media

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev