tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Nicklas Norrby lämnar Discovery

Publicerad: 26 januari 2021, 12:12

Nicklas Norrby lämnar Discovery Networks efter tre år, varav ett och ett halvt som vd.

Foto: Pax Engström

Efter bara ett och ett halvt år som vd lämnar Nicklas Norrby Discovery Networks.

Ämnen i artikeln:

Warner Bros Discovery

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


Nicklas Norrby kom till Discovery från TV4 för tre år sedan, då han klev in som försäljningsdirektör. Sommaren 2019 tog han över som vd efter Henriette Zeuchner och i höstas utsågs han till nordisk vd.

Men nu lämnar han alltså tv-huset.

– Nicklas har tyvärr meddelat mig att han väljer att lämna Discovery. Jag har haft glädjen att få arbeta med honom och är imponerad av hans passion och beslutsamhet att göra Discovery ännu mer framgångsrikt i Norden. Han har gjort ett stort avtryck i organisationen och han kommer att vara väldigt saknad, säger James Gibbons, EVP och general manager på Discovery UK, som nu också tar över vd-posten i Norden.

Nicklas Norrby har inget nytt jobb att gå till.

– Jag har njutit varje dag under mina tre år på Discovery och jag är så stolt över de prestationer som vårt team har lyckats med under dessa år. Jag känner mig väldigt trygg i mitt beslut att lämna företaget, även om jag såklart kommer att sakna alla fantastiska och begåvade kollegor. Nu ser jag fram emot att spendera mer tid med familjen, ladda om och fundera på vad jag vill göra härnäst, säger Nicklas Norrby i pressmeddelandet.

LÄS ÄVEN: Nicklas Norrby: ”Inte Armageddon för tv-branschen”

Samtidigt väljer även Franca Rossander att lämna Discovery. Ansvaret för partnerskap och distribution tas över av Linda Vabø

Dagens Media har sökt Nicklas Norrby för ytterligare frågor, men Discovery avböjer intervjuer och hänvisar till pressmeddelandet.

LÄS ÄVEN:
Nya Discovery-vd:n: ”Det har gått snabbt”
Han blir ny försäljningsdirektör på Discovery
Tv-tittandet 2020: Kvinnor tittar mer på linjär-tv – Discovery och TV4 växer online 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev