Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Nice till Northern Alliance Group

Publicerad: 11 Maj 2011, 06:28
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:11

Northern Alliance Group köper produktionsbolaget Nice.


Nice startades 2009 av Henrik Jansson-Schweizer, tidigare på Nordisk Film TV och Zodiak Television, och Patrick Nebout tidigare på Zodiak och SVT Drama.

Bolaget håller just nu på med filmatiseringen av boken ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann” tillsammans med FLX.

– Vi växte lite snabbare än vad vi hann med och då kände vi att vi kanske skulle passa bra i en större produktionsgrupp. I samma veva blev vi kontaktade av Northern Alliance Group och insåg att det var en bra match, säger Henrik Jansson-Schweizer, utvecklingschef på Nice.

Nice ska fortsätta som ett dramautvecklingsbolag och jobba nära med koncernens norska motsvarighet Monster.

– Vi fortsätter med egenutveckling och förvärv, men vi kan öka takten i och med att vi får större resurser. Operativt blir det ingen skillnad på hur vi jobbar.

Hur stor är köpesumman?

– Det kan jag inte kommentera. Vi tycker att vi har gjort en bra överenskommelse och jag är väldigt nöjd och glad. Det var viktigt för oss att vi kunde fortsätta driva bolaget på samma sätt som tidigare. Det är bara ägarbilden som förändras och möjligheten till att jobba i större skala, säger Henrik Jansson-Schweizer.

I Northern Alliance Group ingår produktionsbolagen Baluba, Monster, Moskito Group och Gong.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.