Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag04.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Nice startar nytt bolag med Peter Settman

Publicerad: 13 Oktober 2014, 13:18
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:26

Nice Entertainment Group, som ägs av MTG, startar det nya bolaget Brain Academy tillsammans med Baluba-grundaren Peter Settman.


Ämnen i artikeln:

Nice Entertainment GroupMTGPeter SettmanBaluba

Brain Academy beskrivs som en avknoppning från Baluba TV, som ägs av Nice. Målet är att öka Nice Entertainment Groups dramautbud.

Brain Academy finns redan på plats på tv-mässan Mipcom i Cannes där bolaget presenterar flera Baluba-format.

– Med Brain Academy vill jag bygga nästa generation produktionsbolag. Talangdrivet och snabbrörligt. Manusdrivet är framtiden. Så är det bara. Och självklart kommer det att bli mycket manusdriven tv och film för broadcast och webb, men även för företag och spelmarknaden, säger Peter Settman i ett pressmeddelande.

Erik Wahlberg är vd på Baluba:

– Baluba TV:s utveckling har varit fantastisk. Samtidigt som vi har högre försäljning och vinst än någonsin tidigare har vi investerat i nya verksamheter. Bland annat ett antal dramaprojekt som vi nu knoppar av till ett eget bolag, Brain Academy. Det är roligt att Peter kommer att förvalta dessa projekt, och leda detta nya spännande bolag inom Nicegruppen, säger han i pressmeddelandet.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.