Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Nexiko gör sin första Netflix-serie

Publicerad: 9 juli 2020, 12:08

Produktionsbolaget Nexiko startades av Filip Hammar, Lars Beckung, Fredrik Wikingsson och Micke Svensson

Produktionsbolaget Nexiko gör Netflixpremiär. Nästa år ska coming-of-age-serien lanseras, som ännu inte har något namn.

Ämnen i artikeln:

NexikoNetflixStreaming

Janne Naess

janne.naess@dagensmedia.se


Netflix-serien, som ännu inte fått någon titel, kommer att bestå av sex avsnitt och är ett ungdomsdrama regisserat av Rojda Sekersöz, som tidigare gjort filmer som” Dröm Vidare” och ”En komikers uppväxt”.

Serien utspelar sig bland privilegierade studenter på en prestigefylld svensk internatskola som försöker hitta sin väg i livet. Dit kommer Prins Wilhelm, som äntligen får en möjlighet att utforska vem han är och vilket slags liv han vill leva. Wilhelm börjar drömma om en framtid i frihet fylld av villkorslös kärlek långt bortom alla kungliga åtaganden, men när han en dag plötsligt blir näst på tur i tronföljden står han inför valet: kärlek eller plikt.

Serien är skapad av Lisa Ambjörn, Lars Beckung, samt Camilla Holter och kommer produceras av Nexiko. Dramat har global premiär på Netflix under 2021.

Om Nexiko

Nexiko är ett fristående produktionsbolag som grundades 2013 av Lars Beckung, Filip Hammar, Fredrik Wikingsson och Mikael Svensson. Bolaget har kontor i Stockholm, Oslo samt Los Angeles och består av Nexiko TV, Nexiko Drama, Af Nexiko tillsammans med Nexiko Sport.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev