Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Nexiko Drama får ny affärschef

Publicerad: 29 maj 2020, 05:54

Petra Måhl blir affärschef på Nexico Drama.

Produktionsbolaget Nexiko gasar inom drama, och tar in Petra Måhl som ny affärschef.


Ämnen i artikeln:

Nexiko

Petra Måhls roll på Nexiko är ny, och en del i bolagets tillväxtplan, och fler rekryteringar på gång.

Hon kommer senast från Filmlance International / Endemol Shine Nordics, och kommer i rollen som affärschef att rapportera till vd Lars Beckung:

–Jag är oerhört glad att få välkomna Petra till vårt växande team. Hon är en nyckelperson i branschen och kommer in i ett väldigt spännande skede i vår utveckling, säger han i ett pressmeddelande.

Nexiko Drama kommer under året att producera tre tv-serier och har utvecklingsprojekt med samtliga beställare på marknaden. Man har också ett antal filmprojekt i utveckling.

–Det skall bli väldigt kul att vara med på resan att bygga upp Nexiko Drama till ett etablerat bolag som levererar de bästa berättelserna till tittarna. Nexiko har på tv-sidan länge varit ett av de mest spännande bolagen och vi hoppas nu kunna göra samma resa på dramasidan, säger Petra Måhl, som i sin nya roll kommer jobba med både innehåll, finansiering och affärsstruktur.

Nexiko är ett produktionsbolag som grundades 2013 av Lars Beckung, Filip Hammar, Mikael Svensson och Fredrik Wikingsson. Gruppen består idag av bolagen Nexiko TV, Nexiko Drama, Af Nexiko, Nexiko Sport, Nexiko Norway, Nexiko US.

Janne Naess

Reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Nexiko

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev