Gå direkt till textinnehållet

Neurath om SVT-kritiken: "Redan genomfört förändringar"

Foto: Janne Danielsson / SVT

Carolina Neurath tillbakavisar uppgifterna i DN:s artikel om "Morgonstudion": "Det är ett missförstånd, för vi har redan genomfört de här förändringarna."

SVT:s "Morgonstudion" har fått motta hård kritik från både tittare och recensenter. Dagens Nyheter har tagit del av programmets tittarsiffror från MMS och kan konstatera att "Morgonstudion" inte haft den tilltänkta tittarökningen.

Från september till november 2017 hade "Morgonstudion" en genomsnittlig publik på 590 000 tittare, vilket är en liten ökning från tidigare "Gomorron Sverige" som snittade 587 000 tittare per dag.

Samtidigt har konkurrenten "Nyhetsmorgon" på TV4 ökat och gått från 633 000 tittare till 672 000.

En del av kritiken har handlat om att nyhetsuppdateringarna sker alltför frekvent. Jan Helin säger till Dagens Nyheter att programmet därför ska genomgå förändringar, där nyhetsuppdateringarna som sker klockslaget kvart i och kvart över i programmet ska plockas bort.

– Nyheterna ska i stället sändas mer distinkt, på hel- och halvslag. Det öppnar för större möjligheter, dels till ett större lugn i programmets flöde, dels för att minska repetitionen för dem som tittar längre än femton minuter, säger Jan Helin.

En av "Morgonstudions" programledare Carolina Neurath ställer sig dock skeptisk till Dagens Nyheters artikel och menar att förändringarna redan är genomförda. Hon skriver i en kommentar till Dagens Media:

"Det är ett missförstånd, för vi har redan genomfört de här förändringarna som beskrivs i artikeln. Det är helt odramatiskt. Och vi på redaktionen jobbar ständigt med att förbättra programmet och kommer naturligtvis fortsätta med det. Vi är jättestolta över vårt program och den nya unga publik vi har lockat. Personligen tycker jag att det är ett jättekul program att jobba med och hör väldigt många fina kommentarer och tittarreaktioner".

Alex Hartelius

Publicerad 2018-01-17 13.36Uppdaterad 2018-01-19 13.05

Ämnen i artikeln:

Dela artikeln: