Netflix till 130 länder

2016-01-07 09:46  
Netflix vd Reed Hastings. Foto: Janne Naess Foto: Janne Naess

Netflix går in i Indien, Brasilien och Ryssland – men inte Kina.

Netflix fortsätter att växa. I slutet på förra året meddelade streamingtjänsten att man ska fördubbla antalet egenproduktioner under 2016.

Nu står det klart att Netflix också kommer att bli tillgängligt för många fler då företaget ska in i 130 nya länder, däribland Indien, Ryssland och Brasilien.

Streamingstjänsten, som i dag finns i 60 länder, kommer dock inte att lanseras i Kina, Krim, Nordkorea och Syrien.

Nyheten meddelades av vd:n Reed Hastings under CES-mässan i Las Vegas på onsdagskvällen.

– Med start i dag ska vi lyssna, lära oss och gradvis addera fler språk, mer innehåll och fler sätt för människor att interagera med Netflix. Vi ser fram emot att erbjuda fantastiska historier från hela världen till människor över hela världen, sade han bland annat, enligt ett pressmeddelande.

Netflix lanserades i Sverige hösten 2012, och har enligt Mediavision kopplat ett starkt grepp om den svenska marknaden. I augusti bedömde Mediavision att Netflix hade 685 000 abonnerande hushåll. 

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt