Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Netflix snor Sherlock från SVT

Publicerad: 28 Oktober 2016, 07:11
Uppdaterad: 28 Oktober 2016, 07:14

BBC säljer rättigheterna till fjärde säsongen av "Sherlock" till Netflix.


Ämnen i artikeln:

SVTBBCNetflix

SVT har haft rättigheterna till de tre tidigare säsongerna av BBC-serien "Sherlock" och hade som målsättning att vara först i Sverige med att sända även den fjärde säsongen.

Nu flyttar serien istället till Netflix, som kommer att sända serien när den har premiär nästa år.

Enligt tv-sajten TV-dags har affären mellan Netflix och BBC Worldwide skett bakom ryggen på SVT, och 150 andra tv-bolat som tidigare har visat serien.

– Trots ansträngningar från SVT:s sida i täta kontakter med BBC Worldwides högsta ledning, så har beslutet tyvärr inte gått att påverka eftersom beslutsfattandet skett på en global nivå, säger Henrik Palm, inköpare på SVT, till TV-dags.

SVT har sedan länge en nära relation med BBC, och har sänt många av BBC:s prestigeserier. Netflix storsatsning på tv-serier innebär dock allt tuffare förhandlingar om rättigheter, och det är inte första gången SVT förlorar en serie till Netflix. Enligt TV-dagd gick det till på liknande sätt när Netflix tog över "Black Mirror".

– Netflix är extremt hungriga efter rättigheter och kan erbjuda stora summor pengar. Det är svårt för en lokal aktör att hålla emot när affärerna sker på en global nivå, säger Henrik Palm till sajten.

Sherlock har premiär på BBC den 1 januari.

Ämnen i artikeln:

SVTBBCNetflix

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.