torsdag2 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Netflix öppnar regionkontor i Stockholm

Publicerad: 29 april 2021, 08:58
Uppdaterad: 29 april 2021, 11:59

Netflix-chefen Lina Brouneus.

Foto: Rebecka Rynefelt

UPPDATERAD. Efter nio år på den nordiska marknaden väljer nu Netflix att öppna ett regionkontor i Stockholm. ”Genom att öppna ett nordiskt kontor i Stockholm kommer vi att kunna fördjupa våra partnerskap”, säger Netflix-chefen Lina Brouneus, till Dagens Media.

Ämnen i artikeln:

Netflix

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


Netflix chef för samproduktioner, Lina Brouneus, berättar i ett blogginlägg att kontoret i Stockholm planeras att öppna under det andra halvåret i år. Dessutom öppnas en mindre filial i Köpenhamn. 

Anledningen är att Netflix investeringar i lokalt nordiskt innehåll växer vilket gör det än viktigare för streamingjätten att komma närmare kreatörer, filmskapare, producenter och kulturen i Norden. För Dagens Media berättar Lina Brouneus att den nordiska marknaden är en väldigt viktig marknad för Netflix.

– Vi har producerat fantastiska filmer och serier i regionen sedan vår lansering 2021. Våra aktiviteter i Sverige har varit nyckeln till denna framgång. Sverige har stor marknadspotential och vi har byggt flera fantastiska lokala partnerskap längs vägen, säger hon till Dagens Media och fortsätter:

– Genom att öppna ett nordiskt kontor i Stockholm kommer vi att kunna integreras ytterligare i det nordiska kreativa ekosystemet och fördjupa våra partnerskap inom underhållningsindustrin tillsammans med andra viktiga branscher.

Med ett Stockholmsbaserat Nordenkontor hoppas Netflix kunna få nordiska berättelser och talanger att resa globalt i en ännu större skala. 

LÄS ÄVEN: Netflix-chefen ökar trycket i Norden: ”Vi ska hitta de mest fantastiska historierna i Sverige”

Netflix planerar att släppa cirka 70 nordiska produktioner i år. Och Norden är en framgångsrik marknad för bolaget – enligt blogginlägget har två tredjedelar av Netflix abonnenter sett någon av de nordiska produktionerna.  

Enligt The Verge passerade Netflix i slutet av 2020 milstolpen 200 miljoner abonnenter globalt, vilket alltså skulle innebära att drygt 130 miljoner abonnenter sett en nordisk film eller serie på plattformen. 

I Norden hade Netflix cirka 4,4 miljoner abonnenter i Q1.

Netflix övriga europeiska kontor ligger i Amsterdam, Madrid, Berlin, London, Paris och Bryssel. Senare i år ska även kontor öppnas i Rom och Istanbul.

På vilken adress kontoret öppnas är ännu inte kommunicerat. 

LÄS ÄVEN: Netflix vann rekordmånga Oscars – men inte i tunga kategorier

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev