Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Netflix ökar vinsten rejält

Publicerad: 22 januari 2020, 06:56

Netflix visar starka siffror för 2019 års kvartal. Bland annat ökar intäkterna med 31 procent.

Foto: Janne Næss

2019 års sista kvartal var framgångsrikt för streamingjätten Netflix, som förbättrar vinsten rejält jämfört med samma tid året innan. Men samtidigt ökar konkurrensen, vilket märks i antalet nya användare.


Ämnen i artikeln:

Netflix

Netflix hade intäkter på 5,47 miljarder dollar det fjärde kvartalet i 2019. Det är en ökning med 31 procent jämfört med samma period året innan. Det visar Netflix kvartalsrapport som kom i går kväll, som bland annat Expressen rapporterar om.

Under samma tid gör streamingjätten en vinst på 1,30 dollar per aktie. Att jämföra med 2018 års vinst som landade på på 30 cent per aktie. 

Samtidigt har dock konkurrensen från andra streamingtjänster, som Disney och Apple, ökat vilket gör att tillströmningen av nya prenumeranter på den amerikanska marknaden inte sker i takt med förväntningarna. Under oktober–december ökade antalet prenumeranter där med 420 000.

Globalt ser det dock bättre ut. Där tillkom 8,76 miljoner nya betalande användare under det fjärde kvartalet.

För en dryg vecka sedan meddelade Netflix att man höjer priset på sina  premiumabonnemang, från 123 kronor i månaden till 159. Prishöjningen motiverades av de investeringar som gjorts.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Netflix

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News