måndag25 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Netflix nya svenska serie: Snabba cash

Publicerad: 20 juni 2019, 07:03

Foto: Flora Lapidus/Wikimedia Commons

Trycket på de lokala streamingaktörerna ökar när Netflix avslöjar sin andra originalsatsning på den svenska marknaden.

Ämnen i artikeln:

NetflixStreaming

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


I april hade den allra första svenska serien – ”Störst av allt” – premiär på Netflix. Den andra svenska originalserien från Netflix, producerad av SF Studios, blir Jens Lapidus ”Snabba cash”. Inspelningen kommer dra igång under 2020 och bestå av totalt sex avsnitt. 

LÄS ÄVEN: Så ska HBO Nordic satsa på lokala originalserier 

– Vi är glada över att presentera den här nya svenska serien och att få återuppliva världen från de mycket omtalade och framgångsrika filmerna på ett nytt och spännande sätt. Vi är lyckligt lottade över att få arbeta med dessa fantastiska svenska kreatörer. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med Oskar och Jens och deras vision för den nya Snabba cash-serien. Med SF Studios ombord har vi också en otroligt stark lokal partner, säger Tesha Crawford, director international originals Northern Europe på Netflix, i ett pressmeddelande. 

Sf Studios är de som också tidigare producerat den hyllade filmtriologin ”Snabba cash”. Manus står Oskar Söderlund för som bland annat tidigare skrivit manus för ”Ettor och nollor” och ”Gråzon”. Serien produceras av Nicklas Wikström Nicastro som producerat ”En man som heter Ove”. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev