Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Netflix når 75 miljoner

Publicerad: 20 Januari 2016, 07:48
Uppdaterad: 20 Januari 2016, 08:14

Streamingjätten visar rekordtillväxt – men i USA står Netflix och stampar.


Ämnen i artikeln:

Netflix

Den globala streamingtjänsten Netflix är inne i en stor offensiv. Bland annat har bolaget meddelat att antalet originalproduktioner ska fördubblas och att Netflix lanseras i ytterligare 130 länder.

Sent i går kväll, svensk tid, presenterade Netflix resultatet för årets fjärde kvartal. Netflixaktien tog genast ett glädjeskutt uppåt efter att både intäkterna och vinsten ökade.

I kvartalsrapporten avslöjades även att Netflix nu når 75 miljoner användare världen över, varav merparten fortfarande finns i USA. Tillväxten på 5,6 miljoner nya abonnenter under det fjärde kvartalet var ett nytt rekord för Netflix, enligt The Verge.

Värt att notera är dock att tillväxten på hemmamarknaden USA i stort sett helt har stannat av. Istället är det användartillväxten i övriga länder som driver Netflix växande användarbas, vilket sannolikt är en av förklaringarna till att Netflix satsar så hårt på att gå in på nya marknader. Det är både ett sätt att nå nya användare och lyckas kräma ut mer av produktionskostnaderna för bolagets många ambitiösa egenproduktioner.

Inga siffror över hur många användare Netflix har i Sverige finns tillgängliga. Enligt oberoende undersökningar från Mediavision och MMS är Netflix den betalda streamingtjänst som är störst i Sverige.

Då beskedet om expansion till nya länder kom den 7 januari syns ännu inte effekterna av det draget i Netflix siffror.

 

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Netflix

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.