Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Netflix jättesatsning – släpper 70 originalfilmer 2021

Publicerad: 13 januari 2021, 14:25

Samtidigt som biopubliken uteblir gör Netflix en jättesatsning på originalproduktioner.

Foto: Pixabay

I år kommer streamingtjänsten Netflix att släppa en originalfilm i veckan. Det samtidigt som biografer runtom i världen håller stängt.


Ämnen i artikeln:

Netflix

Medan stora delar av världens biografer står tomma meddelar nu Netflix att streamingtjänsten planerar att släppa en ny originalfilm i veckan. Totalt handlar det om 70 filmer under 2021 – och då är inte dokumentärer inkluderade. Det skriver Bloomberg.

52 av filmerna är engelskspråkiga, 10 har ett annat originalspråk och resten är animerade. En av de filmer som ska släppas i år är actionfilmen Red Notice, vilken beskrivs som en av streamingtjänstens mest kostsamma hittills.

– Med en sådan här stor global publik finns en stor aptit för film, säger Netflix filmchef Scott Stuber till Bloomberg.

Netflix svenska inköpschef Lina Brouneus har i en tidigare intervju med Dagens Media sagt att man planerar att öka trycket i Norden.

– Vi jobbar med är att hitta de mest fantastiska historierna i Sverige och jobba med svenska och nordiska talanger för att fortsätta växa på den nordiska marknaden.

När Sveriges Mediebyråer i går presenterade siffror över hur de medieinvesteringar som förmedlats via deras medlemmar under 2020 stod det inte helt oväntat klart att bio är den kategori som tappat allra mest under året.

Den mediekategori som under helåret 2020 backade mest var bio. I december 2020 minskade investeringarna med 100 procent till följd av de stängda biograferna.

 

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Netflix

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev