Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökRörligt

Netflix gör skandinavisk originalserie

Publicerad: 27 Oktober 2016, 08:29
Uppdaterad: 27 Oktober 2016, 08:29

"The Rain" blir Netflix första skandinaviska originalserie och planeras få premiär under 2018.


Ämnen i artikeln:

Netflix

Spekulationerna har pågått länge i branschen kring om Netflix skulle vara pågång med en produktion av en skandinavisk originalserie.

Nu står det klart att Netflix har beställt en första säsong av den skandinaviska thrillerserien "The Rain”". Det skriver Kampanje. Det är danska produktionsbolaget Miso Film som fått i uppdrag att producera serien, som tidigare står bakom titlar som "Those who Kill" och "1864".

– The Rain är en historia om ansvar och huruvida överlevnad handlar om individen eller gruppen. Det är en historia om vad som definierar mänsklighet. Dessutom handlar det om att uppleva allt en första gång, i en värld där ingen berättar för dig om hur du ska agera, säger Jannik Tai Mosholt från Miso Film, till sajten.

Den nya serien tar avstamp i katastrofgenren. Tio år efter att ett brutalt virus har utrotat största delen av Skandinavens befolkning börjar två unga syskon ge sig ut på en resa efter säkerhet.

Vilka skådespelarna blir är ännu oklart, men "The Rain" har planerad premiär under 2018.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se


Ämnen i artikeln:

Netflix

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.