Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Netflix gör sin första svenska realityserie

Publicerad: 17 november 2022, 09:40

Nick och Vanessa Lachey leder den amerikanska versionen av programmet.

Foto: Netflix/Youtube

Netflix tar klivet in i realitygenren – Mastiff producerar svensk version av ”Love is blind”.

Ämnen i artikeln:

NetflixNyheter

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


För första gången någonsin ger Netflix i Sverige sig in på realityområdet och spelar in en svensk version av dejtingprogrammet ”Love is blind”. 

Formatet kommer ursprungligen från USA och går ut på att singlar väljer vem hen ska gifta sig med utan att ha träffat personen innan. Den svenska versionen produceras av produktionsbolaget Mastiff. 

Inspelningsstarten är planerad till någon gång nästa år, oklart när. Premiärdatum är ännu inte fastställt. 

– Vi är så glada att ta programmet till Sverige som Netflix första realityserie på marknaden, och ser fram emot den spännande jakten på kärlek, säger Jenny Stjernströmer Björk, chef för nordiskt innehåll på Netflix, i ett pressmeddelande. 

Även om detta är första gången som Netflix satsar på reality i Sverige är det inte första gången som en global streamingjätte ger sig in i genren i Sverige. I början av november avslöjade Prime Video att de växlar upp sin innehållssatsning i Norden där den globala aktören producerar flertalet realityserier för den nordiska marknaden. 

LÄS MER: Prime Video växlar upp: ”Vi är här för att stanna”

Tidigare har HBO Max även meddelat att de producerar realityserien ”Fboy” för den svenska marknaden. Efter sammanslagningen mellan Warner Bros och Discovery Networks har dock HBO Max innehållsstrategi tagit en ny riktning då streamingtjänsten inte längre ska satsa på originalinnehåll i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Centraleuropa, Nederländerna eller Turkiet. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev