Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Netflix går in i samarbete med Samiska Filminstitutet

Publicerad: 31 augusti 2022, 08:01

Samarbetet med Netflix kommer att ”skapa nya möjligheter för våra filmskapare i det samiska samhället”, säger Anne Lajla Utsi, vd för Internationella Samiska Filminstitutet.

Foto: Pixabay/Maren Benedicte Nystad Storslett

Netflix och Internationella Samiska Filminstitutet inleder ett samarbete som syftar till att ”stödja och stärka samiska röster i Norden”.


Ämnen i artikeln:

Netflix

Samarbetet är enligt ett pressmeddelande en del av Netflix Fund for Creative Equity, som genom utbildning och kompetenshöjande initiativ, ska stödja mångfald och representation inom underhållningsbranschen.

– Vi är så glada över att tillkännage vårt samarbete med ett ledande globalt företag som Netflix vilket kommer att skapa nya möjligheter för våra filmskapare i det samiska samhället. Vi vill berätta våra egna historier med samiska kreatörer vilket är fundamentet för vårt samarbete. Samarbetet med Netflix kommer förhoppningsvis även ge oss en bättre möjlighet att nå ut med våra samiska berättelser till en internationell publik. Det här visar att samiska och inhemska berättelser i stort har en global relevans som är attraktiva i den internationella film- och streamingbranschen, säger Anne Lajla Utsi, vd på Internationella Samiska Filminstitutet, i pressmeddelandet.

LÄS ÄVEN: Netflix-chefen ökar trycket i Norden: ”Vi ska hitta de mest fantastiska historierna i Sverige” 

Madeleine Nilsson

Redaktör och reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Netflix

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev