Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Nent vinner Premier League-rättigheter i flera länder

Publicerad: 7 juli 2021, 10:22

Nent har tagit hem rättigheterna för att sända Premier League i Nederländerna, Polen, Estland, Lettland och Litauen från 2022 till 2028

Foto: Dave Thompson/Nent

Nent har tagit hem rättigheterna för att sända Premier League i Nederländerna, Polen, Estland, Lettland och Litauen från 2022 till 2028


Ämnen i artikeln:

Viaplay GroupPremier LeagueViaplay

Nent har redan Premier League-rättigheterna i Sverige, Danmark, Finland och Norge fram till 2028. Nu utökas rättigheterna till fler länder: Nederländerna, Polen, Estland, Lettland och Litauen från 2022 till 2028.

Viaplay ska totalt visa 380 direktsända Premier League-matcher i de aktuella länderna, enligt ett pressmeddelande. Viaplays bevakning ska inkludera lokala kommentatorer, experter och studioprogram. 

LÄS OCKSÅ: Konsumentverket: ”Nent har vilselett sina kunder” 

Premier League sänds i över 190 länder och har mest tv-tittare globalt utav samtliga fotbollsligor. NENT Group innehar redan de exklusiva Premier League-rättigheterna i Sverige, Danmark och Finland till 2028, och från 2022 till 2028 i Norge.

– Detta är ett signifikant steg i Viaplays expansionsresa. Vår långsiktiga, streamingledda approach, kombinerad med ett flermarknadsperspektiv, tillåter oss att vara en väldigt stark utmanare i att förvärva, utveckla och vara nytänkande kring världens mest prestigefyllda sporträttigheter. Premier League är utan tvivel kronjuvelen bland sporträttigheter, och vi ser fram emot att utöka vårt framgångsrika och långsiktiga partnerskap till nio länder med detta banbrytande avtal, säger Nents vd Anders Jensen i pressmeddelandet. 

LÄS OCKSÅ: Efter omskrivna bråket – Per Nunstedt går vidare inom Nent 

LÄS MER: Nent om övergreppsanklagelserna i Paradise hotel: ”Vi har ett fullt ansvar för att man ska känna sig trygg” 

 

 

 

David Gustavsson

Reporter

david.gustavsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev