Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Nent: ”Vi vill göra Premier League tillgängligt för så många som möjligt”

Publicerad: 7 februari 2020, 07:06

I en intervju med Dagens Industri betonar Nents vd Anders Jensen att ”det är viktigt att man förhåller sig till de här rättigheterna på ett sådant sätt att man inte förstör marknaden för slutkonsumenten”.

Enligt uppgifter till Dagens Industri blev Nent Groups prislapp för rätten att sända Premier League rekordsaftig. Men Anders Jensen vill ännu inte svara på om det innebär prishöjningar för Viaplay.


Ämnen i artikeln:

Anders JensenViaplay GroupPremier League

Det blev Nent Group som lade beslag på de attraktiva rättigheterna för Premier League 2022–2028. Vad prislappen landade på är inte känt, men enligt uppgifter till Dagens Industri drog budstriden iväg ordentligt den här gången. Nents vd Anders Jensen vill inte kommentera tidningens siffror men bekräftar att det handlar om stora summor.

– Vi kommer närmare en nivå där jag tycker att det inte är hälsosamt. Men vi är inte där. Då hade vi klivit av, säger han.

LÄS OCKSÅ: Experterna: Därför är Premier League-rättigheterna avgörande

När Dagens Industri ställer frågan om detta innebär att Nent nu kommer att höja priset svarar vd:n att det är för tidigt att svara på.

– Men jag vill betona att det är viktigt att man förhåller sig till de här rättigheterna på ett sådant sätt att man inte förstör marknaden för slutkonsumenten. Vi vill ju göra det här tillgängligt för så många som möjligt, säger Anders Jensen.

LÄS OCKSÅ: Nent om rapporten: ”Står inte och faller med en rättighet”

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev