torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Nent tar över herrarnas VM- och EM-kval

Publicerad: 7 september 2020, 05:47

Nent Group köper rättigheterna till herrarnas VM- och EM-kval. Foto: Jonathan Nackstrand/AFP

Nent Group köper rättigheter till herrlandslagets matcher i fotboll och ska därmed visa bland annat både VM- och EM-kvalet. Avtalet gäller från 2022 till 2028.

Ämnen i artikeln:

Viaplay GroupTV4

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


Avtalet innebär att Nent Group ska visa herrarnas kvalmatcher till Uefa Euro och Fifa World Cup, samt Uefa Nations League på den svenska marknaden från 2022 till 2028. Dessutom får Nent rätten att visa vissa träningslandskamper, däribland alla träningsmatcher som Sverige spelar.

Alla Sverige-matcher ska sändas i TV3 och på Viaplay.

– Jag är väldigt glad och stolt att annonsera denna nyhet. Vi vet hur mycket landslaget betyder för supportrarna hela vägen från Ystad till Haparanda, och vi kommer att ta god hand om det här speciella arvet. Det är en fantastisk tid att ta över dessa rättigheter när en spännande generation av unga spelare kommer att nå nya höjder under de kommande åren, säger Anders Jensen, vd och koncernchef på Nent Group. 

– Viaplay är redan hemvisten för Sveriges enormt populära hockey- och handbollslandslag, och snart även för FIS-vintersporten. Internationell fotboll med Blågult blir ett perfekt tillskott till vår portfölj. Dessa rättigheter är extremt starka och kommer ha stort värde för oss för många år framöver.

Rättigheterna för EM 2021 och VM 2022 har TV4 och SVT, medan kvalmatcher, UNL och landskamper sänds fram till 2022 av TV4 och C More.

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev