Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Nent tar över damernas fotbolls-VM

Publicerad: 18 november 2020, 08:16

Sveriges Magdalena Eriksson.

Foto: Adam Ihse

Nent Group kniper rättigheterna till dam-VM i fotboll 2023, i Sverige, Norge och Danmark.


Ämnen i artikeln:

Viaplay GroupViaplayTV4Fotbolls-VM

Tidigare hade TV4 rättigheterna till dam-VM, som 2019 hade de högsta tittarsiffrorna någonsin, men nu förvärvas de alltså av Nent. 

LÄS ÄVEN: VM succé för TV4

Alla 64 matcher från turneringen i Australien och Nya Zeeland ska direktsändas på Viaplay, medan utvalda matcher ska visas på Nents fri-tv-kanaler. Turneringen spelas över fem veckor i juli och augusti och har utökats från 52 till 64 matcher.

– Vi har en av världens främsta portföljer med sporträttigheter, men 80 procent av våra sändningar bevakar manlig sport. Det måste förändras. Därför är jag extra glad över dagens tillkännagivande, säger Anders Jensen, vd och koncernchef på Nent Group, i ett pressmeddelande.

– Vi visar över 100 live-matcher varje år från de största kvinnliga fotbollsligorna på Viaplay, och genom att addera dam-VM i fotboll visar vi vårt långsiktiga engagemang för att utveckla sporten. Det här kommer att bli det största evenemanget i damfotbollens historia hittills. Vår bevakning kommer att tänja gränser, nå en ny publik och inspirera nästa generations superstjärnor.

Madeleine Nilsson

Redaktör och reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev