Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Nent tar in över 4 miljarder för att ta Viaplay till fler marknader

Publicerad: 11 februari 2021, 12:21

Anders Jensen är vd för Nent.

Foto: Nent

Nent har gett ut en riktad nyemission på 10,6 miljoner B-aktier. Det tillför bolaget drygt 4,35 miljarder kronor – som ska användas till att lansera Viaplay på tio nya marknaden till och med 2023.


Ämnen i artikeln:

NENT Group

Emissionen uppges vara ”väsentligt övertecknad av svenska och internationella investerare”, enligt ett pressmeddelande. Pengarna, eller likviden på 4,35 miljarder kronor, ska användas för att finansiera Viaplays internationella expansion och ”förbättra framtida finansiell flexibilitet.

Nent beslutade på en bolagsstämma 25 januari att genomföra emissionen. Teckningskursen motsvarade en rabatt på cirka 2,89 procent jämfört med stängningskursen för Nent-aktien på Stockholmsbörsen den 10 februari 2021.

Ska lansera Viaplay på ytterligare tio marknaden

Nent-gruppens mål är, enligt pressmeddelandet, att bli Europas främsta streamingbolag och planerar att lansera sin streamingtjänst Viaplay i tio internationella marknader före utgången av 2023. 

”Vi har ett tydligt mål om att bli Europas främsta streamingbolag och har presenterat vår plan för att lansera Viaplay på åtminstone tio nya marknader före utgången av 2023.”

Expansionen inleds i Baltikum den 9 mars i år följt av Polen i augusti – och sedan USA i slutet av året. Det övergripande målet är att öka antalet Viaplayabonnenter till cirka 10, 5 miljoner före utgången av 2025. Men pengarna som bolaget får in via emissionen ska även användas för att ”förbättra bolagets framtida finansiella flexibilitet”, vilket inte utvecklas närmare i pressmeddelandet.

– Vi är mycket nöjda med utfallet av kapitalanskaffningen och det stora stöd som detta visar för vår strategi, vår vision och våra expansionsplaner. Vi har ett tydligt mål om att bli Europas främsta streamingbolag och har presenterat vår plan för att lansera Viaplay på åtminstone tio nya marknader före utgången av 2023. Vi har konsulterat med våra större aktieägare före genomförandet av erbjudandet och har också träffat ett brett spektrum av nya investerare. För oss möjliggör detta inte bara att fortskrida med vår planerade expansion och fortsätta bygga vidare på den starka position vi har, utan det kommer också ge en ökad likviditet i vår aktie och förbättra vår finansiella position, säger Nents vd Anders Jensen, i en kommentar.

David Gustavsson

Reporter

david.gustavsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

NENT Group

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.