Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Nent stuvar om – halverar ledningen

Publicerad: 5 september 2019, 13:04

Anders Jensen, vd och koncernchef Nent Group.

Nent Group går från en traditionell verksamhetsmodell baserad på länder till en struktur baserad på ansvarsområden. Det innebär att koncernledningen reduceras från 15 till åtta medlemmar.


Ämnen i artikeln:

Anders JensenNENT Group

Nent Group kommer fortsatt finnas i alla dess befintliga nordiska marknader – Sverige, Norge, Danmark och Finland – samt i Storbritannien, men koncernen kommer  i fortsättningen inte att arbeta enligt en lands- och produktbaserad modell.

Varför gör ni dessa förändringar?

– Vår bransch förändras i hög takt. Vi gör denna förändring för att kunna ta snabbare beslut, rulla ut kampanjer mer effektivt och utveckla innehåll på bästa sätt. Nu när vi ökar investeringstakten i innehåll krävs det att vi kan ta snabba beslut. Denna mindre ledning kommer att bli mer operativ, säger Nent Groups vd och koncernchef Anders Jensen till Dagens Media och fortsätter:

– Landsbaserade modeller kan ofta omständiga. Det är många intressenter som ska blandas in i besluten. När man arbetar med en relativt unison streamingtjänst så behöver man inte den lokala modellen för att kunna rulla ut på bästa sätt. Det handlar också om att säkerställa att varenda krona spenderas rätt.

Från och med den 1 oktober består koncernledningen av åtta medlemmar. Den nya koncernsledningen rapporterar till Anders Jensen och leder arbetet för sitt respektive ansvarsområde.

Nent Groups nya koncernledning

Anders Jensen, VD och koncernchef 

Gabriel Catrina, EVP & finanschef 

Sahar Kupersmidt, EVP & personalchef

Filippa Wallestam, EVP &  innehållschef

Kim Poder, EVP & kommersiell chef

Matthew Hooper, EVP & chef för företagsangelägenheter

Kaj af Kleen, EVP & teknik- och produktchef

Mia Suazo Eriksson, EVP & marknadschef

Alla sju chefer blir EVP, exekutiva vice ordföranden. 

– Det är för att signalera att sitter man i ledningsgruppen så har man en möjlighet att efterträda mig, berättar Anders Jensen. 

Följande personer kommer också att rapportera till Anders Jensen men ingår inte i koncernledningen. Vd-rollen för Nent Studios i USA är inte än tillsatt. 

Morten Mogensen, SVP & vd för Nent Studios i Norden och Central- och Östeuropa

Jakob Mejlhede Andersen, vd för Nent Studios UK

Kim Mikkelsen, SVP & sportchef

Jonas Gustafsson, SVP & vd för Viasat Consumer

Vad händer med de som nu sitter i koncernledningen men som inte ingår i den tillträdande?

– Vi kommer att ha en intern diskussion från och med idag till första oktober där de nya organisationerna ska mejslas ut in i minsta detalj och då kommer det att uppstå möjlighet för de som ingått i koncernledningen att ta andra roller, men då utanför koncernledningen. Det är där jag hoppas att vi kommer landa.

Förändringen medför även att Nent upprättar så kallade ”skill hubs”. 

Vad innebär en skill hub och hur många blir de till antalet?

– En av sakerna där det finns en klar förbättringspotential för vår koncern är att se till så att vi inte behöver göra alla saker överallt. Man behöver till exempel inte ha schedulering av innehåll i tre, fyra länder utan det kan man göra från en skill hub. Det innebär i praktiken att vi fysiskt samlar de som arbetar med ett område. Vi har en idé gällande hur många de blir men det vill vi inte gå ut med i nuläget.

Axel Duberg

Reporter

Ämnen i artikeln:

Anders JensenNENT Group

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.