torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Nent skrotar könsregeln och satsar på bra värderingar i nya ”Paradise”

Publicerad: 18 februari 2022, 09:31

Nent tar nya tag kring realityconceptet ”Paradise hotel” och gör en rad förändringar. ”Paradise ska spegla tiden vi lever i nu”, säger Kenneth Kristensen på Nent Group. Foto: Nent Group

Enkelsängar, en slopad könsregel och satsning på ”samtida värderingar” presenteras i nya säsongen av den skandalomsusade serien: ”Paradise ska spegla tiden vi lever i.”

Ämnen i artikeln:

Paradise HotelViaplay GroupViaplay

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@dagensmedia.se


”Paradise hotel” har omgärdats av flera skandaler sedan formatet först började sändas i Sverige. Hösten 2021 ställdes en säsong in efter vittnesmål om sexuella övergrepp i programmet och sedan dess har programmet pausats och utvärderats. 

LÄS OCKSÅ: Nents plan – nya Paradise hotel återkommer i höst: ”Arbetet pågår för fullt” 

Som Dagens Media var först med att berätta i januari är planen att programmet ska komma tillbaka i ny tappning under hösten. Nu berättar Nent mer om de nya tagen kring realitykonceptet som medför en rad förändringar. 

I ett pressmeddelande skriver bolaget att nya säsongen satsar på ”samtida värderingar” och om deltagarna har bra värderingar kommer det att belönas: ”Särskilt positiva värderingar och beteenden ses som en stor styrka i spelet”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Programmet byter även namn från ”Paradise hotel” till bara ”Paradise”. 

– Paradise ska spegla tiden vi lever i nu både vad gäller deltagare, twister, teman och så vidare. Vårt mål är att ha en så bred sammansättning av deltagare som möjligt för att öka igenkänningen hos våra tittare. Vi vill ständigt utveckla våra format och gör nu betydande förändringar i Paradise för att säkerställa att formatet fortfarande är relevant och roligt att följa, säger Kenneth Kristensen, VP Non Scripted på Nent Group, i pressmeddelandet. 

LÄS OCKSÅ: Efter våldtäktsdomen – norska ”Paradise hotel” tas bort 

En ny förändring är också att deltagarna nu inte behöver bilda par med en person av ett motsatt kön. Det är inte heller krav på att vara singel när man söker till programmet och istället för att ha en dubbelsäng på rummet har Nent ställt in två enkelsängar.

– Det kommer att bli ett mycket större fokus på deltagarna som helhet och inte bara deras förmåga att vara taktiska, samtidigt som spelet mellan våra deltagare även fortsättningsvis är grundpelaren i Paradise. Vi har exempelvis sett över vår castingprocess, vilka temaveckor vi ska ha och har ännu hårdare krav på tonalitet mellan deltagarna. Det finns fortfarande många detaljer kring det nya Paradise som vi inte är riktigt redo att säga något om än, men vi ser fram emot att berätta mycket mer om detta senare, säger Kenneth Kristensen.

Deltagarna ska nu också vara äldre än 20 år och och enligt Nent ska man ha ”en bredare sammansättning deltagare” i programmet.

Mer om "Paradise hotel" och larmen från tv-branschen

Misstänkta sexualbrottet i Paradise hotel utreds som våldtäkt
Efter larmen från tv-branschen – så säkerställer produktionsbolagen arbetsmiljön

Tv-husen: Det ställs krav om arbetsmiljön på produktionsbolagen

Fredrik Svedjetun: Dags att sluta ducka – tv-bolagen måste ta tag i arbetsmiljöproblemen

Tv:s baksida: ”Den riktiga förändringen sker när tv-husen tar till sig kritiken”

Linnéa Kihlström: När ska tv-husen sluta exploatera unga människor i reality-tv?

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev