Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Nent ska spara 700 miljoner

Publicerad: 20 mars 2020, 10:18

Anders Jensen, vd och koncernchef på Nent Group.

Foto: Hans Berggren

Nent Group tvingas till besparingar på 700 miljoner kronor på grund av coronakrisen.


Ämnen i artikeln:

Viaplay GroupCoronavirusetAnders Jensen

Besparingarna ska enligt ett pressmeddelande ske genom ”minskade program- och produktionskostnader, senarelagda eller inställda utvecklingsprojekt som inte är nödvändiga eller berör kärnverksamheten, sänkta försäljnings- och marknadsföringskostnader, samt att samtliga incitamentsprogram för ledande befattningshavare ställs in för 2020”. 

Några personalneddragningar handlar det dock inte om.

– Det här är det tredje meddelandet som vi skickar ut under den senaste veckan om hur vi agerar snabbt och proaktivt till följd av den påverkan som coronaviruset har på vår verksamhet. Vi arbetar alltid för att ligga steget före när såväl möjligheter som utmaningar dyker upp, vilket vi även gör nu, säger Anders Jensen, vd och koncernchef på Nent Group i pressmeddelandet, och fortsätter: 

– Vi befinner oss i en situation som vi aldrig tidigare upplevt och som hela tiden utvecklas, men jag vill återigen säga att vi är i en fortsatt god position och vår verksamhet fortgår utan några större avbrott, vilket är till följd av våra robusta och flexibla plattformar och våra medarbetare.

Samtidigt står det klart att Nent Group pausar planerna på att sälja en majoritet av sina produktionsbolag inom Nent Studios. 

Sammanslagningen av verksamheterna inom Viasat Consumer och Telenors Canal Digital fortsätter däremot.

Som Dagens Media tidigare har berättat har Nent Group bland annat sänkt priset på Viaplays sportpaket från 399 kronor i månaden till 109 kronor i månaden på grund av att så många stora sportevenemang nu ställs in.

Nent Group har bland annat sändningsrättigheterna till Premier League, UEFA Champions League, Superliga, NHL och Bundesliga. 

Madeleine Nilsson

Redaktör och reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev