tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Nent polisanmäler Paradise hotel-deltagaren – stoppar säsongen

Publicerad: 20 april 2021, 13:11

”Jag har idag fattat beslut om att pausa Paradise Hotel efter att ha nåtts av ny information som jag ser oerhört allvarligt på och avser gå till botten med”, säger Anders Jensen, vd och koncernchef för Nent, i ett pressmeddelande.

Foto: Hans Berggren/Nent

Efter mediernas artiklar om övergreppsanklagelserna mot en manlig ”Paradise hotel”-deltagare väljer programbeställaren Nent att polisanmäla. Samtidigt pausas hela säsongen.

Ämnen i artikeln:

Viaplay GroupParadise Hotel

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Två kvinnliga ”Paradise hotel”-deltagare har anklagat en manlig deltagare för övergrepp som enligt en jurist som Expressen talat med kan klassas som våldtäkt respektive sexuellt ofredande. 

När Dagens Media intervjuade Nents presschef Susanne Nylén om anklagelserna tidigare under dagen ville hon inte kommentera närmare kring varför varken Nent eller produktionsbolaget Mastiff som producerar ”Paradise hotel” inte anmält händelserna.

LÄS MER: Nent om övergreppsanklagelserna i Paradise hotel: ”Vi har ett fullt ansvar för att man ska känna sig trygg”
Mastiff om hanteringen: ”Det kan ha varit en felbedömning från vår sida” 

– Jag kommer inte gå in i detalj kring det. Vad vi gör nu, hur vi går vidare och vilka eventuella åtgärder vi i så fall vidtar, det är ingenting som vi kommer att berätta om i media, sade hon i den tidigare intervjun i Dagens Media.

I Expressens artikel som publicerades tidigare på morgonen, innan Dagens Medias artikel, sade hon dock följande angående polisanmälning:

– Det är inte upp till oss. Det är upp till eventuell målsägande, det vill säga deltagare, att göra det i så fall och så stöttar vi i så fall på det sätt det behövs om rättsprocessen ska ha sin gång. 

Nu har Nent dock ändrat sitt beslut. I ett pressmeddelande som gick ut i dag tisdag meddelar bolaget att händelserna ska polisanmälas. Exakt vad polisanmälan gäller framgår inte av pressmeddelandet. 

Polisanmälan görs i samråd med de kvinnliga deltagarna för att utredas enligt den rättsprocess som finns i Sverige.

Parallellt med polisanmälan görs en intern utredning för att gå till botten med huruvida rutinerna brustit i hantering och övervakning under inspelningen. Deltagarna i Paradise Hotel ska kunna känna sig trygga kring sin medverkan”, står det i pressmeddelandet. 

Den manliga deltagaren fick lämna programmet kort efter att han kommit in men nu vidtar alltså Nent ytterligare åtgärder: ”Dagens nya uppgifter är av den karaktär att ytterligare åtgärder nu vidtas”, står det i pressmeddelandet.

Samtidigt stoppar Nent tillfälligt även hela säsongen. När Dagens Media i samband med den första publicering tidigare under dagen gick in på Viafree och Viaplay för att ta del av avsnittet låg hela säsongen fortfarande uppe. Men efter att anklagelserna omskrivits i media har säsongen alltså nu tagits bort. 

Beslut om huruvida resterande avsnitt av denna säsong av ”Paradise hotel” kommer att publiceras eller inte kommer att fattas längre fram. 

– Jag har idag fattat beslut om att pausa Paradise Hotel efter att ha nåtts av ny information som jag ser oerhört allvarligt på och avser gå till botten med, säger Anders Jensen, vd och koncernchef för Nent, i pressmeddelandet. 

Dagens Media har sökt Susanne Nylén för att ställa vidare frågor om besluten men hon hänvisar till pressmeddelandet. 

Twitter kritiseras Nents krishantering av bland andra Johan Cedersjö, programledare och reporter på Medierna i P1. 

”Otrolig krishantering! Vänta ett halvår med att berätta. Försvara allt när det sänds, för att sedan ta bort hela katalogen”, skriver han bland annat. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev