Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Nent och Telenor slår ihop Viasat och Canal Digital

Publicerad: 23 oktober 2019, 06:30

Anders Jensen, vd och koncernchef på Nent Group.

Nent har ingått ett avtal med Telenor om att Viasat Consumer och Canal Digital ska gå samman. Parterna kommer att äga hälften vardera av aktierna i det nya samägda bolaget.


Ämnen i artikeln:

Canal DigitalNENT GroupViasat

LÄS MER: Nents framtid – bli ett mer renodlat streamingbolag 

– Att kombinera Viasat Consumer med Canal Digital är ett logiskt steg. Genom en delad ägarstruktur om 50/50 har vi helt gemensamma intressen och vi har även en gemensam vision för varumärken, produkter och hur vi ska kunna erbjuda en ännu bättre kundupplevelse, säger Anders Jensen, vd och koncernchef på Nent Group, i ett pressmeddelande. 

Samgåendet förväntas slutföras under den första halvan av 2020. 

– Sammanslagningen kommer att generera betydande aktieägarvärde och ligger helt i linje med vår strategi att fokusera på de avsevärda möjligheter vi ser på den snabbväxande streaming-sektorn. Det nya samägda bolaget blir en viktig distributionspartner för såväl våra Viasat-kanaler som Viaplay, fortsätter Anders Jensen.

En viktig del i sammanslagningen är att få in Viaplay i många av de hushållen som i dag inte har streamingtjänsten, påpekar Anders Jensen, till Dagens industri.

”Nent skapar en storskalig tv-operatör som kommer att generera hållbart värde för kunder och ägare samt vara konkurrenskraftig gentemot regionala och lokala aktörer”, skriver Nent i pressmeddelandet. Anders Jensen uppger för Dagens industri att han dock inte ser det som att Nent kraftsamlar inför Telias förvärv av Bonnier Broadcasting. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev