Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Nent och Elisa släpper gemensam streamingplattform

Publicerad: 30 oktober 2020, 10:44

Nent Group och Elisa släpper en kombinerad streamingtjänst vid namn Elisa Viihde Viaplay i december.

Foto: Nent/Elisa/Pressbild

Nent Group och Elisa släpper en kombinerad streamingtjänst vid namn Elisa Viihde Viaplay i december.


Ämnen i artikeln:

NENT Group

Elisa är en stor telekomoperatör i Finland som nu tillsammans med det nordiska streamingjätten Nent lanserar en kombinerad streamingtjänst vid namn Elisa Viihde Viaplay i Finland den 3 december. Det framgår av ett pressmeddelande.

Tjänsten ska kosta drygt 13 euro, motsvarande cirka 130 kronor, i månaden och ska inkludera allt innehåll som i dag erbjuds via Viaplays finska film- och seriepaket samt på Elisas streamingtjänst Elisa Viihde Aitio.

Nent ska sköta Elisa Viihde Viaplays teknik och analys. Elisa ska i sin tur ansvara för försäljning, marknadsföring och kundsupport. 

Utöver den kombinerade tjänsten erbjuds även totalpaketet som för drygt 35 euro i månaden inkluderar Viaplays premiumsport-innehåll såsom Premier League, Bundesliga, NHL och KHL. 

”Nent Group har fullt ägarskap av Viaplays sportinnehåll och förblir ansvarig för all marknadsföring av sport samt relaterade produktionsaktiviteter i Finland”, framgår det av pressmeddelandet.

I maj lanserade Nent sin hittills första finska originalserie ”Cold Courage” och planen är att släppa minst 40 nordiska och internationella originalproduktioner under 2021.

David Gustavsson

Reporter

david.gustavsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

NENT Group

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News