Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Nent lanserar produktionsbolag i Storbritannien

Publicerad: 9 januari 2019, 06:00

Anders Jensen, vd och koncernchef på Nent Group.

Tillsammans med Filmnation etablerar Nent Group ett nytt produktionsbolag i Storbritannien, med syfte att stärka den internationella närvaron.


Ämnen i artikeln:

NENT Group

Nordic Entertainment Group (Nent Group) och Filmnation Entertainment etablerar ett nytt samägt produktionsbolag, baserat i Storbritannien, som kommer att drivas under Filmnations varumärke. 

Enligt ett pressmeddelande kommer det samägda bolaget utveckla, producera och finansiera manusbaserat innehåll för en internationell publik. Samarbetet syftar till att skapa en stark innehållskatalog, för att på så vis stärka både Nents och Filmnations internationella närvaro.

Bolaget kommer att samarbeta med flertalet produktionsbolag, kreatörer och medfinansiärer i Storbritannien och rekryteringen ett kreativt team pågår just nu.

Nent kommer ha rätten att välja de exklusiva nordiska medierättigheterna till alla produktioner. 

Anders Jensen, vd och koncernchef på Nent Group, kommenterar i pressmeddelandet: 

– Det här partnerskapet med en stor internationell studio är en viktig milstolpe som skapar många strategiska fördelar för Nent Group. Genom det samägda produktionsbolaget får vi tillgång till några av de bästa kommande dramaproduktionerna samtidigt som vi är delägare i ett bolag med tillväxtmöjligheter på den dynamiska brittiska marknaden för innehållsproduktion. Dessutom kommer vi att kunna erbjuda ännu fler attraktiva, unika berättelser till våra kunder och partners. 

Filmnation grundades 2008 och har under senare år ökat sitt fokus på innehållsskapande med prisbelönade produktioner såsom "Arrival" och "The Big Sick".

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

NENT Group

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev