Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Nent köper NHL-rättigheter i Baltikum

Publicerad: 17 mars 2021, 08:55

Nent Group förvärvar sändningsrättigheterna till NHL i Baltikum.

Foto: Bruce Bennett/AFP/Ritzau Scanpix

Nent Group förvärvar rättigheterna till att visa NHL i Estland, Lettland och Litauen.


Ämnen i artikeln:

NENT GroupViaplay

Som Dagens Media tidigare har rapporterat lanserade Nent Group streamingtjänsten Viaplay i Baltikum 9 mars i år. Nu utökas utbudet med NHL. 

Avtalet börjar gälla omedelbart och löper till säsongen 2025/2026.

VIaplay ska, enligt ett pressmeddelande, sända upp till 1400 NHL-matcher per säsong i Estland, Lettland och Litauen. NHL-rättigheterna ska ingå i Viaplays baltiska sportpaket.

– Vi har lanserat Viaplay i Baltikum med ett löfte till våra abonnenter att leverera underhållning i värdklass samt många av världens bästa sporter. Jag är därför väldigt glad över detta unika och långsiktiga avtal med NHL, som kommer att säkra våra Viaplay-kunder exklusiv tillgång till all action från världens bästa ishockeyliga. NHL är ett av sportvärldens starkaste varumärken och kompletterar vårt redan attraktiva sporterbjudande av Formel 1, vars säsong drar igång senare denna månad, och Bundesliga, UEFA Champions League samt Europa League, som visas på Viaplay från och med augusti, säger Anders Jensen, vd och koncernchef för Nent Group, i pressmeddelandet.

LÄS ÄVEN:
Nent går in i första partnerskapet i Baltikum
Nent går in i Baltikum: ”Vi ska bli marknadsledande”
Nent Group: ”Räknar med ett skumpigt 2021”

Madeleine Nilsson

Reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

NENT GroupViaplay

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.