tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Nent knyter till sig Bundesliga – fram till 2029

Publicerad: 27 april 2021, 06:21

Vd och koncernchef Anders Jensen säger att det är exakt sådana här långa kontrakt som Nent är ute efter.

Foto: Ronny Hartmann/Scanpix

Nent tecknar rekordlångt avtal för att få sända Bundesliga på nio olika marknader.

Ämnen i artikeln:

Viaplay GroupSporträttigheter

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


I februari förra året tecknade Nent ett avtal där de förlängde rättigheterna att sända tyska Bundesliga fram till säsongen 2024/2025.

Ett år senare förlänger Nent avtalet ytterligare fram till 2029. Rätten att sända ligan stäcker sig över totalt nio marknader: Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island, Estland, Lettland, Litauen och Polen. 

LÄS ÄVEN: Därför köper publicisterna sporträttigheter

Nent beskriver avtalet som historiskt då det är det längsta som Nent och Bundesliga International har ingått – någonsin. Avtalet inkluderar över 300 direktsända matcher av Bundesliga och Bundesliga 2. I avtalet ingår även rättigheter till tyska supercupen och Bundesligas nedflyttningskvalmatcher.

LÄS MER: Här är de stora sporträttigheterna – och så ser trenderna ut på marknaden

– Detta historiska partnerskap på nio marknader är exakt vad vi eftersträvar – långa kontrakt som tillåter oss att ha ett långsiktigt perspektiv på hur vi utvecklar tjänsten för nuvarande och, väldigt viktigt, framtida supportrar. Detta visar vårt långsiktiga engagemang med Bundesliga, vilka vi är väldigt stolta över att vara partners med. Detta tar Nent group ett steg närmare att realisera vår ambition att vara Europas främsta streamingbolag, säger Anders Jensen, vd och koncernchef på Nent, i ett pressmeddelande. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev