Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Nent Group vinner tillbaka Hockey-VM

Publicerad: 17 oktober 2019, 08:12

Foto: IIHF Sweden Photo Bildbyrån

Efter några år av delad vårdnad återvänder hockeyn till Nent – som säkrar exklusiva nordiska VM- rättigheter från år 2024.


Ämnen i artikeln:

Hockey-VMViaplay Group

Nent Group har köpt de exklusiva nordiska medierättigheterna till hockey-VM år 2024 till år 2028. Matcherna kommer att direktsändas på Viaplay och Viasats betaltv-kanaler. Utvalda matcher kommer dessutom att sändas i mediehusets gratiskanaler.

Rättigheterna för Hockey-VM mellan åren 2018 till 2023 ligger hos SVT, som tecknat ett avtal med Nent om att dela upp sändningarna mellan sig. Årets tävling visades på SVT, men går i Nents Kanaler år 2020 tre år framåt. 

LÄS MER: Hockey-VM till SVT 

Nu skriver Nent i ett pressmeddelande att man säkrat streamingrättigheterna till turneringen på Viaplay i Sverige varje år fram till och med 2023, parallellt med att de svenska tv-sändningsrättigheterna växlar mellan Nent och SVT.

Norden har dominerat Hockey-VM på senare år, Sverige gick ur tävlingen som vinnare både år 2017 och året efter. I år var det Finland som tog hem segern. Nästa tävling hålls i Schweiz i maj 2020 .

LÄS MER: Ishockey-VM tillbaka hos MTG 

Anders Jensen, vd och koncernchef på Nent Group kommenterar förvärvet i ett pressmeddelande:

– Det här banbrytande avtalet är lika viktigt som vårt FIS-skidavtal tidigare i år. Hockey-VM är en del av vårt DNA, och Viaplay blir nu hemvisten för denna fantastiska turnering i samtliga nordiska länder under många år framöver. Nent Group kommer att ha det största och bästa vintersportutbudet på världens största vintersportmarknad, och vi ser fram emot att nå fler ishockeyfans i fler länder på fler plattformar än någonsin tidigare.

LÄS MER: NENT utökar inom vintersport  

Utöver hockey-VM har Nent säkrat rättigheterna till IIHF World Championship Division 1 A och B samt Champions Hockey League från 2024 till 2028.

Janne Naess

Reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Hockey-VMViaplay Group

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev