Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Nent Group utökar inom vintersport

Publicerad: 18 juli 2019, 11:29

Norska skridskoåkaren Sverre Lunde Pedersen blev världsmästare i 5000 meter år 2019.

Foto: Roberto Schmidt AFP

Nent Group fortsätter satsningen på vintersport. Tv-huset visar hastighetsåkning och konståkning från ISU fram till år 2023.


Ämnen i artikeln:

NENT Group

I april annonserade Nent Group att man signerat ett flerårigt exklusivt nordiskt avtal för alpin och nordisk vintersport från 2021. Nu tar mediehuset sitt nästa steg i satsningen på vintersport. Från och med hösten 2019 är tv-huset hemvist åt hastighetsåkning och konståkning från International Skating Unions (ISU) största tävlingar. Rättigheterna är exklusiva, och gäller för fyra säsonger, till och med år 2023.

ISU-tävlingarna kommer att visas på Nent Groups streamingtjänster Viaplay och Viafree samt på Viasat betal-TV-kanaler, i kombination med sändningstid på bolagets fri-tv-kanaler.

Anders Jensen som är vd och koncernchef på Nent Group, kommenterar i ett pressmeddelande:

 – Vi fortsätter att omdefiniera streaming- och tv-upplevelsen för sportälskare runt om i Norden och det här avtalet är ytterligare en milstolpe för Nent Group. Hastighetsåkning och konståkning från ISU lockar miljontals tittare och är ett perfekt komplement till våra nyligen förvärvade skidrättigheter. Världens snabbaste och skickligaste skridskoåkare, minst tre av ISU:s tävlingar på nordisk mark, och Nent Groups förmåga att leverera sportproduktioner i världsklass betyder att våra tittare har ännu mer att se fram emot under kommande fyra säsonger.

Norden kommer stå värd för minst en av ISU:s tävlingar under var och en av de kommande säsongerna. Den norska staden Hamar står värd för ”Combined ISU World Sprint & World Allround Speed Skating Championships” i februari 2020 och för ”ISU World Speed Skating Championships” i mars 2022.

 Stockholm är värd för ”ISU World Figure Skating Championships” i mars 2021.

Janne Naess

Reporter (Föräldraledig)

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

NENT Group

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News