Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Nent Group sänder VM i Rugby

Publicerad: 29 juli 2019, 08:45

Nent Group visar årets Rugby-VM på Viaplay.

Foto: Scanpic

Mediehuset köper de nordiska rättigheterna för årets världsmästerskap i Rugby.


Ämnen i artikeln:

NENT Group

Samtliga matcher från mästerskapet, som hålls i Japan från 20 september till 2 november, kommer att direktsändas av Viaplay. Nent Group har även köpt de nordiska medierättigheterna till Six Nations Championship till och med 2021.  Det är den årliga rugby union-turneringen som spelas mellan England, Frankrike, Irland, Italien, Skottland och Wales.

Nent Group skriver i ett pressmeddelande att Norden är en växande marknad för rugby. World Rugby, sportens världsorganisation, uppskattar att det för närvarande finns 24 000 rugbyspelare (9 000 registrerade) i området. Sverige har enligt Nent Group mer än 820 000 rugbyfans, varav de flesta är kvinnor och under 34 år. Alla fyra nordiska länder deltog i kvalmatcher till 2019 års världsmästerskap.

World Rugby:s ordförande Sir Bill Beaumont:

– På senare år har antalet rugbyutövare och fans ökat markant i Norden. Som regionens ledande streamingföretag kommer NENT Group möjliggöra för fler människor än någonsin att följa turneringen vilket stärker vår tro på att världsmästerskapet i rugby 2019 kommer att bli det populäraste rugbyevenemanget någonsin, säger han.

 

Janne Naess

Reporter (Föräldraledig)

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

NENT Group

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News