Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökRörligt

NENT Group sänder Formel 1 till 2021

Publicerad: 13 Juni 2018, 05:48
Uppdaterad: 13 Juni 2018, 05:48

Foto: Press

NENT Group förlänger sändningsrättigheter till Formel 1 och utvecklar samtidigt en nya streamingtjänst för hängivna Formel 1-fans.


Ämnen i artikeln:

NENT Group

NENT Group, alltså gamla MTG som nu har delats upp i en ny verksamhet, har köpt upp rättigheterna för att sända Formel 1 i Danmark, Norge och Sverige fram till 2021. Därmed förlänger de sina tidigare sändningsrättigheter.

LÄS ÄVEN: MTG delas upp – lanserar varumärket NENT Group

Samtliga tränings- och kvalsessioner och alla lopp kommer sändas via en kombo av Viaplay, fri-tv och betal-tv.

– Formel 1 tillhör en av de allra mest rafflande sportupplevelserna och NENT Group är Nordens ledande leverantör av underhållning, det är ett naturligt steg att förlänga vårt långsiktiga partnerskap. Vi är väldigt glada över att även fortsättningsvis kunna erbjuda Formel 1-fans en plats på första parkett till en av världens snabbaste tävlingar över branschens bästa plattformar, säger Anders Jensen, vd och koncernchef, NENT Group, i ett pressmeddelande.

Förutom att NENT Group kommer sända Formel 1 från sina nuvarande plattformar kommer man även tillsammans med Formel 1 erbjuda ännu en streamingtjänst. Planen är att få igång den senast från säsongsstarten 2019. Tanken är att tjänsten ska en djupare bevakning och mer information om loppen för de allra största Formel 1-fansen.

– Vi har jobbat tillsammans med MTG i över ett decennium och de fortsätter att tillhandahålla en fantastisk bevakning av Formel 1. Som det ledande och mest innovativa underhållningsbolaget i Norden är MTG:s NENT Group rätt hemvist för Formel 1. Vi ser fram emot vårt fortsatta samarbete och att gemensamt arbeta med utvecklingen av OTT-tjänsten F1 TV Pro och på så sätt ta vårt partnerskap till nya nivåer under kommande år, säger  Ian Holmes, Formula 1 director of media rights, i ett pressmeddelande.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se


Ämnen i artikeln:

NENT Group

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev