Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Nent gör dokumentär om ”porrkung”

Publicerad: 17 april 2019, 06:55

Nent rullar ut ännu en originalserier, den här gången en dokumentär om ”porrkungen” Berth Milton.


Ämnen i artikeln:

streamingNENT GroupViaplay

De svenska tv-husen gör allt för att stå ut med både originalserier och originalfilmer. Nents mål är att sjösätta minst 20 originalproduktioner varje år. 

Hittills har Nent annonserat 41 olika originalproduktioner med titlar som ”Den inre cirkeln”, ”Rig 45” och ”Swedish dicks”. 

LÄS MER: Tv-husen växlar upp sitt lokala innehåll 

Nästa originalserie är en dokumentär om den svenske ”porrkungen” Berth Milton den yngres uppgång och fall med premiär i maj. 

På toppen av sitt kändisskap anklagades han för att ha tvingat kvinnor in i sexslaveri, han fick mordhot från sin pappa och skattekrav på en halvmiljard. 

Dokumentären med namnet ”Svenska synden” produceras av Jarowskij och skildrar Berth Miltons jakt på upprättelse. Berth Milton, idag 64 år, menar att han fallit offer för en stor konspiration som han tror sig kunna motbevisa. 

– Det här är en dystert fascinerande berättelse om upp- och nedgången för en av Sveriges mest kontroversiella personligheter. Streaming har återupplivat dokumentärgenren världen över och allt fler tittare väljer att utforska obekväma ämnen, säger Jakob Mejlhede Andersen, innehållsdirektör på Viaplay, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– ”Svenska synden” är en mörk, komplex och tragisk historia som utspelar sig i såväl samhällets övre som nedre skikt och är ett tänkvärt tillskott till Viaplays växande utbud av dokumentärer, 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

streamingNENT GroupViaplay

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News