Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Nent gör börsentré i mars

Publicerad: 11 Mars 2019, 12:40

I slutet av mars ska Nent introduceras på börsen.

Foto: Press

Efter månader av förberedelser planerar Nent att börsnotera det nyuppdelade bolaget i slutet av mars.


Ämnen i artikeln:

NENT Group

I dag hålls Nent Groups första kapitalmarknadsdag. Nent Groups vd och koncernchef Anders Jensen och medlemmar ur koncernledningen kommer under dagen att presentera sin position på den nordiska streamingmarknaden. 

Den första dagen för handel i Nent Groups A-aktier (Nent A) och B-aktier (Nent B) beräknas infalla den 28 mars 2019. 

– Vi ser fram emot att börsnotera Nent Group den 28 mars. I dag köper knappt hälften av Nordens 12 miljoner hushåll en streamingtjänst och vi förväntar oss att den andelen snabbt kommer att öka under de kommande åren, säger Anders Jensen i ett pressmeddelande.

– Den här utvecklingen för med sig en fantastisk potential som vi kommer att kapitalisera på genom fortsatta investeringar, nya partnerskap och fortsatt innovation, säger han i pressmeddelandet. 

Nent Groups genomsnittliga årliga försäljningstillväxt låg på 6 procent mellan 2016-2018 och uppgick till 14 711 miljoner svenska kronor 2018. Rörelseresultatet exklusive jämförelsestörande poster och centrala kostnader, hade en genomsnittlig årlig tillväxt om 9 procent under samma period och uppgick till 1 706 miljoner svenska kronor 2018. 

John Söderberg

Reporter

john.soderberg@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

NENT Group

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.