tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Nent förlorar Champions League i Sverige och Norge

Publicerad: 9 april 2020, 07:04

Foto: Steffen Prößdorf

Nent förlänger rättigheterna för UEFA Champions League i Danmark men inte i Sverige och Norge.

Ämnen i artikeln:

Viaplay GroupTV4Charlie Forsberg

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


I förra veckan rapporterade Dagens Media att UEFA beslutat att budgivningen för Champions League och Europa League 2021–2024 hålls som planerat – trots läget i omvärlden. Att de nordiska tv-husen, som just nu brottas med stora utmaningar kopplat till coronakrisen, tvingades lämna bud senast den 31 mars har upprört tv-husen.

LÄS OCKSÅ: Irritation mot UEFA: Budrunda om Champions League trots coronakris 

Nu står det klart att Nent Group förlänger UEFA Champions League i Danmark men inte i Sverige och Norge. Där tappar man rätten att visa matcherna från hösten 2021. Nent drog sig ur när priset, enligt vd:n Anders Jensen, sköt i höjden.

– Det förvånar mig inte att vi fick konkurrens men att man är beredd att lägga sån här summor förvånar mig, säger Anders Jensen till Dagens Industri.

Vilket mediehus som vunnit rättigheterna är inte kommunicerat än. När Dagens Media undrar om det är TV4/Telia svarar TV4 Medias kommunikationschef Charlie Forsberg kortfattat:

– Inga kommentarer.

Inte heller Discovery vill säga något.

– Vi kommer inte att kommentera kring engagemang i specifika rättigheter. I en tid när alla med rätta fokuserar på säkerhet, trygghet och välmående, är frågor om anbud på sporträttigheter och annan icke-kritisk verksamhet inte rätt prioritering för oss. Discovery fokuserar för närvarande på våra medarbetares välbefinnande och en ansvarsfull hantering av vår verksamhet under denna osäkra och oförutsedda situation, säger kommunikationsdirektör Daniel Lagerqvist.

Men samtidigt som Nent tappar Champions League i Sverige och Norge kammar mediehuset hem rättigheterna för UEFA Europa League och den nya turneringen UEFA Europa Conference League i Sverige, Norge och Finland från 2021 till 2024. Alla grupp- och slutspelsmatcher därifrån kommer att direktsändas i streamingtjänsten Viaplay samt ett urval på Viasat samt även på Nent Groups tv-kanaler. 

Införandet av Europa Conference League påverkar inte Champions League, däremot påverkas Europa League genom att färre klubbar får kvala in när den tredje ligan införs.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev