tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Nent förlänger avtal med Telenor

Publicerad: 8 november 2019, 08:43

Kim Poder, kommersiell chef på Nent, och Leif Björklund, tv-chef på Telenor.

Nytt är att Telenorkunder kan räkna in Viaplay i sin tv-prenumeration.

Ämnen i artikeln:

TelenorNENT Group

AD

Axel Duberg


Avtalet täcker Telenors fasta nät och satellit-tv-plattformar och ger Telenorkunder tillgång till Viaplay, Nents fri-tv-kanaler och Viasat betal-tv-kanaler. 

– Nu kan Telenor-kunder över hela Norden räkna in Viaplay i sin tv-prenumeration, vilket utökar vår räckvidd ytterligare. NENT Groups partnerskap visar på attraktionen av vårt unika innehållsutbud av originalproduktioner, internationella filmer och serier, barninnehåll och direktsänd sport, säger Kim Poder, kommersiell chef på Nent, i ett pressmeddelande. 

Telenor distribuerar sedan tidigare flera Nent-kanaler.

– Vi är mycket glada över att ha ett nytt, fördjupat avtal med NENT. Framför allt ger det oss OTT-rättigheter för NENTs bas- och premiumkanaler vilket innebär att vi nu kan leverera kanalerna till alla våra kunder, oavsett var man bor och vilken enhet man vill konsumera på, säger Leif Björklund, tv-chef på Telenor.

I oktober meddelande Telenor och Nent att Canal Digital och Viasat Consumer ska slås ihop till ett samägt bolag, vari parterna ska äga hälften.  Det nya samägda bolaget omfattar satellitverksamheterna från Canal Digital och Viasat Consumer, samt Viasat Consumers bredbands-tv-versamhet. 

– Genom att skapa en större spelare på marknaden ger det oss möjlighet att ge en bättre tjänst till kunderna och på så sätt behålla dem längre, vilket är värdeskapande för oss och för Telenor, sa Anders Jensen, VD och koncernchef om samgåendet till Dagens Media. 

LÄS MER: Nents framtid – bli ett mer renodlat streamingbolag 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev