Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Nent bryter med Ola Wenström – får lämna med omedelbar verkan

Publicerad: 28 maj 2021, 09:39

Ola Wenström när han arbetade från OS i Rio.

Foto: Karl Nordlund

Nent river kontraktet med Ola Wenström och han petas från att leda sändningen i samband med Champion League-finalen på lördag, uppger Expressen.


Ämnen i artikeln:

NENT Group

Samarbetet mellan Nent och Ola Wenström avslutas med omedelbar verkan. Samtidigt stoppas han från att leda Champion League-sändningen i samband med finalen nu i helgen. Det rapporterar Expressen.

Enligt tidningen, som hänvisar till interna mejl och en rad berättelser från nuvarande och tidigare kolleger, beror brytningen bland annat på påstådda samarbetssvårigheter med främst kvinnor och Ola Wenströms krav på att själv kontrollera marknadsföringen. 

– Om vi känt till omfattningen tidigare så hade vi troligen agerat, säger sportchefen Per Nunstedt till Expressen. 

Kritiken mot ledningen är hård, enligt tidningen.

– Jag är rädd att de använder det här tillfället att kasta Ola under bussen och på så sätt rentvå sig själv, säger en medarbetare.

Ola Wenström själv säger till Expressen att han under sina 13 år inom företaget stått upp för att behandla alla lika schyst.    

Jennifer Kücükaslan har istället ombetts att leda morgondagens sändning, säger Nent Groups koncernsportchef Kim Mikkelson i ett uttalande, uppger Expressen. 

Allt började i Rio, enligt tidningen.

”Det var åtminstone då det som pekas ut som anledningen till skilsmässan – från Viaplays håll – började märkas i bredare kretsar”, enligt uppgifter till Expressen”, skriver den.

– Ola var på krigsstigen redan 2005 på TV4 när man satsade på att rekrytera kvinnor på viktiga positioner i huset och jag minns det som att han tyckt att det rådde omvänd diskriminering. Jag trodde verkligen att han hade kommit längre än så. Som han har betett sig stundtals är förkastligt, säger sportjournalisten Suzanne Sjögren, som sedan tre år tillbaka är programledare på Viaplay. 

Men det finns också många medarbetare som är besvikna på att han ska lämna kanalen och som beskriver honom som en bra kollega, bland annat den tidigare handbollsspelaren Johanna Ahlm, som är expert på Viaplay. Expressen har även tagit del av ett internt protestbrev där 35 frilansmedarbetare inte bara ska ställa sig bakom honom utan även skriver att han inte bara är hjärtat i Nent Group - utan att han är Nent Group.   

”Enligt uppgift var det dessutom fler kolleger som ville skriva under det, men inte vågat av rädsla för repressalier”, skriver Expressen.

Dagens Media söker Nent och Ola Wenström för en kommentar.

 

Barbara Taltavull

 

 

Ämnen i artikeln:

NENT Group

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.