Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Nellie Berntsson: "Verkligen stort att få den här chansen"

Publicerad: 10 maj 2018, 08:00
Uppdaterad: 11 maj 2018, 06:37

Nellie Berntsson.

Hon är bloggaren och influencern som nu får en egen realityserie på Viafree. För Dagens Media berättar 17-åriga Nellie Berntsson om hur det är att leva med ett filmteam, det oglamorösa kändislivet och "Nellie 2.0": "Till slut är det som man inte orkar prata med folk".


Ämnen i artikeln:

MTG

I april inleddes inspelningarna av "Nellie". Med start i slutet av maj på Viafree får nu tittarna följa med in bakom kulisserna av ridsportstalangen och influencern Nellie Berntssons liv.

– Det känns fantastiskt kul. Jag har verkligen fått en stor och härlig chans. Jag har bloggat väldigt länge, men rörligt material är något annorlunda. Men det är väldigt kul och det känns som en stor utmaning, säger Nellie Berntsson till Dagens Media. 

Vad har känts som den största utmaningen?

– Mycket beror på hur nära man väljer att ha filmteamet. Jag har valt att ha dem väldigt nära, och det tar ett tag att vänja sig vid det. I skrift kan jag välja på ett helt annat sätt. Det har inte gått nu på samma sätt.

Inspelningarna har hållit på sedan i april och mitten av juni görs den sista inspelningsdagen. Och efter mer än en månad med en kamera som skugga har Nellie Berntsson nu vant sig.

– Jag känner mig trygg, och det är inte jobbigt på något sätt. Jag har valt det här livet, och jag har redan skrattat och gråtit framför kameran flera gånger. Min familj har nog inte känt sig riktigt lika trygga.

Det är ju verkligen inte vem som helst som får en egen realityserie, hur känns det egentligen att få den här möjligheten? 

– Det är klart att det är en stor chans, men jag har liksom inte riktigt tagit in det ändå. Och dessutom har jag varit tvungen att hålla det hemligt fram till nu. Men det är verkligen stort att få den här chansen, säger Nellie Berntsson och fortsätter:

– För ett tag sedan klev jag ur det mediala för att satsa på min sport. Men jag tycker det passar bra i mitt liv och i min vardag att göra det här just nu. 

Nellie Berntsson har tidigare synts i "Det stora hoppet" i TV3 och på Viafree. Hennes följare har också genom åren, förutom på hennes blogg, kunnat följa henne på hennes Youtube-kanal.

– Jag tror att det går att jämföra med min serie som gick för fyra år sedan. Då var jag kaxig och hade andra värderingar. Nu har jag blivit äldre. Det jag vill visa upp är mitt sportsliga jag, mitt privatliv, min pojkvän och min familj – och den här gången är det Nellie 2.0 som gör det, skulle man kunna säga.

Vad tycker du själv är baksidorna med ditt liv som influencer?

– Jag har nästan alltid varit en offentlig person, och nu vill jag visa upp att det inte alltid är så jävla glamoröst med ett kändisskap, framför allt när man är så ung som jag är. Min resa har varit väldigt krokig. Det började liksom bra, men med tiden känns det ibland som att jag har blivit lite förstörd som människa. Det finns många saker som har format mig på bra sätt, sen finns det andra saker som har format mig på sämre sätt.

Hur menar du?

– I mitt offentliga jag är jag väldigt sjävsäker, men jag är också väldigt osäker. Därför har jag försökt spela ut mina kort på ett så normalt sätt som möjligt. Men jag har problem med kompisar och har varit väldigt ensam. Man kan få smällar av både kompisar och killar bara för att man är offentlig och ser bra ut. Till slut är det som att man inte orkar prata med folk.

Varför ska man titta på "Nellie"?

– Man får lära känna mig, Nellie. 

Nellie 2.0!

– Ja, exakt.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MTG

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.