Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Neddragningar på Filmstaden – ett trettiotal varslas

Publicerad: 4 februari 2021, 13:51

Enligt Göteborgs-Posten kan 25–30 tjänstemän komma att sägas upp på Filmstaden.

Foto: Filmstaden Media

Biografkedjan Filmstaden, som har drabbats hårt av coronautbrottet, förhandlar nu om varsel med Unionen. Totalt hotas ett trettiotal tjänster.

Ämnen i artikeln:

Filmstaden

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Biograferna har ju som bekant drabbats hårt av coronaviruset. Från mitten av mars till slutet av juni var Filmstadens biografer stängda, vilket ledde till uteblivna annonspengar.

LÄS MER: Stängda biografer – miljoner på spel för Filmstaden Media 

Under sommaren öppnade Filmstaden biograferna. Någon rusning till salongerna var det dock inte. Och även om antalet besökare successivt ökade slog 50-gränsen hårt mot biografkedjans annonsaffär, vilket försäljningschefen Leslie Marsden vittnade om i en intervju med Dagens Media i oktober.

– Vi är beroende av att restriktioner och begränsningar i våra salonger upphävs. Så länge restriktionerna ligger kvar påverkas vi mer av dem än av hur reklammarknaden i stort går.

En månad senare – efter att restriktionerna skärpts ytterligare – fattade Filmstaden åter beslut om att stänga sina biografer.

2020 har med andra ord inte varit något enkelt år för biograferna. Och nu kommer effekten i form av varsel, rapporterar Göteborgs-Posten.

LÄS OCKSÅ: Långsam start för biograferna

Enligt tidningen kan 25–30 tjänstemän komma att sägas upp. Neddragningarna slår olika mot olika biografer, säger Tobias Cellton Eggeby, fackklubben Unionens ordförande på Filmstaden.

– På vissa enheter kommer man att dra ner ganska mycket och på en del enheter inte alls.

LÄS OCKSÅ: Filmstaden: ”Så länge vi har publik följer medieintresset efter”

Dagens Media har sökt Filmstadens marknadschef Helena Eklund samt försäljningschefen Leslie Marsden som båda avböjt att uttala sig med hänvisning till att processen är pågående.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev