Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Rörligt

NBC rullar ut streamingtjänst 2020

Streamingkriget trappas upp när NBC släpper streamingtjänst.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se


Publicerad: 15 Januari 2019, 07:53

Ämnen i artikeln:

streamingNetflix

Foto: Flickr

NBC Universal planerar att lansera en gratis annonsbaserad streamingtjänst under nästa år, rapporterar Adage

Streamingtjänsten, som ännu inte har ett namn, kommer erbjudas gratis till betalande kabel- och satellitabonnenter. Tjänsten kommer både bestå av NBCU:s bibliotek av innehåll samt originalprogram och innehåll från utomstående partners. 

Det kommer också finnas en annonsfri version av streamingtjänsten. 

– Annonsering fortsätter att vara en stor del av ekosystemet av underhållning och vi tror att en streamingtjänst, med begränsade och personaliserade annons, kommer ge en bra konsumentupplevelse, säger NBCU:s vd Steve Burke, i en kommentar. 

LÄS MER: Disneys streamingtjänst döps till Disney+

Nyheten om NBCU:s nya streamingplattform kan ses som ett svar på att konkurrenterna Disney och AT&T:s Warner Media planerar att rulla ut sina egna streamingtjänster. Även CBS har lanserat streamingtjänsten CBS All Access. 

Även utanför fortsätter kriget om tittarna och streamingmarknaden att trappas upp. Nyligen uppmanade BBC exempelvis europeiska tv-hus att gå samman för att möta hotet mot Netflix och Amazon Prime. 

I Sydkorea har några av landets största broadcasters redan gått samman för att skapa sin egna streamingtjänst – Oksusu, rapporterar The Drum

Ämnen i artikeln:

streamingNetflix

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.