Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

NBC rullar ut streamingtjänst 2020

Publicerad: 15 januari 2019, 07:53

Foto: Flickr

Streamingkriget trappas upp när NBC släpper streamingtjänst.


Ämnen i artikeln:

streamingNetflix

NBC Universal planerar att lansera en gratis annonsbaserad streamingtjänst under nästa år, rapporterar Adage

Streamingtjänsten, som ännu inte har ett namn, kommer erbjudas gratis till betalande kabel- och satellitabonnenter. Tjänsten kommer både bestå av NBCU:s bibliotek av innehåll samt originalprogram och innehåll från utomstående partners. 

Det kommer också finnas en annonsfri version av streamingtjänsten. 

– Annonsering fortsätter att vara en stor del av ekosystemet av underhållning och vi tror att en streamingtjänst, med begränsade och personaliserade annons, kommer ge en bra konsumentupplevelse, säger NBCU:s vd Steve Burke, i en kommentar. 

LÄS MER: Disneys streamingtjänst döps till Disney+

Nyheten om NBCU:s nya streamingplattform kan ses som ett svar på att konkurrenterna Disney och AT&T:s Warner Media planerar att rulla ut sina egna streamingtjänster. Även CBS har lanserat streamingtjänsten CBS All Access. 

Även utanför fortsätter kriget om tittarna och streamingmarknaden att trappas upp. Nyligen uppmanade BBC exempelvis europeiska tv-hus att gå samman för att möta hotet mot Netflix och Amazon Prime. 

I Sydkorea har några av landets största broadcasters redan gått samman för att skapa sin egna streamingtjänst – Oksusu, rapporterar The Drum

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

streamingNetflix

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev