Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Nära en halv miljard minus för C More

Publicerad: 10 februari 2017, 10:15
Uppdaterad: 14 november 2017, 10:14

Bio, tv och rörlig bild driver på tillväxten för medieköpen.

Det legala resultatet för C More landar på minus 455 miljoner kronor, berättar C Mores vd för Breakit.

Ämnen i artikeln:

C More

HF


Det operativa resultatet för C More landar på minus 307 miljoner kronor, enligt Bonnier Broadcasting. Men Breakit rapporterar att den legala förlusten visar en ännu mörkare bild.

Till Breakit säger C Mores vd Manfred Aronsson att förlusten landar på hela 455 miljoner kronor. Enligt C More är det legala resultatet det som bäst speglar verkligheten. 

Även om det är en förbättring med runt 100 miljoner kronor jämfört med 2015, men än har C More lång väg att gå.

– Resultatet är ett tecken på att vi går åt rätt håll, men det understryker allvaret i situationen på C More, säger Manfred Aronsson.

Manfred Aronsson säger även att han underskattade den tid det skulle ta att komma ikapp med bolagets tekniska skuld som fanns när han klev in i rollen som vd.

Strategin för C Mores digitala tjänst är klar nu, till år 2017.

Streamingkunder kommer kunna ta del av innehåll från TV4:s och SVT:s linjära kanaler, TV4 Plays utbud reklamfritt, SF Kids barninnehåll, egenproducerat svenskt drama och inköp från Hollywood.

Strategin framöver är att satsa på egenproducerat innehåll och att sända svenska sportligor, inte internationella. På så sätt ska C More kunna konkurrera med Netflix och Viaplay.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev