Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Rörligt

Nära en halv miljard minus för C More

Det legala resultatet för C More landar på minus 455 miljoner kronor, berättar C Mores vd för Breakit.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se


Publicerad: 10 Februari 2017, 10:15
Uppdaterad: 14 November 2017, 10:14

Ämnen i artikeln:

C More

Bio, tv och rörlig bild driver på tillväxten för medieköpen.

Det operativa resultatet för C More landar på minus 307 miljoner kronor, enligt Bonnier Broadcasting. Men Breakit rapporterar att den legala förlusten visar en ännu mörkare bild.

Till Breakit säger C Mores vd Manfred Aronsson att förlusten landar på hela 455 miljoner kronor. Enligt C More är det legala resultatet det som bäst speglar verkligheten. 

Även om det är en förbättring med runt 100 miljoner kronor jämfört med 2015, men än har C More lång väg att gå.

– Resultatet är ett tecken på att vi går åt rätt håll, men det understryker allvaret i situationen på C More, säger Manfred Aronsson.

Manfred Aronsson säger även att han underskattade den tid det skulle ta att komma ikapp med bolagets tekniska skuld som fanns när han klev in i rollen som vd.

Strategin för C Mores digitala tjänst är klar nu, till år 2017.

Streamingkunder kommer kunna ta del av innehåll från TV4:s och SVT:s linjära kanaler, TV4 Plays utbud reklamfritt, SF Kids barninnehåll, egenproducerat svenskt drama och inköp från Hollywood.

Strategin framöver är att satsa på egenproducerat innehåll och att sända svenska sportligor, inte internationella. På så sätt ska C More kunna konkurrera med Netflix och Viaplay.

Ämnen i artikeln:

C More

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.